Kutná Hora, 12. prosinec 2023 – Je to tady! Máme nově registrovanou výjezdovou základnu přepravy pacientů přednemocniční neodkladné péče (PPNP) v kouzelné Kutné Hoře. Však také ladné boky nového vozu zdobí silueta právě chrámu svaté Barbory.

Nový sanitní vůz Ford Transit 2.0 TDCi 125 kw s náhonem 4 x 4 je standartně vybaven přístrojovou technikou a pomůckami, jak ukládá legislativa. Ve výbavě je například moderní defibrilátor/monitor EKG značky Corpuls určený k monitorování všech vitálních funkcí s unikátní možností rozdělení přístroje na jednotlivé části.

Primárně bude sanitní vozidlo využíváno na transport pacientů vyžadující intenzivní péči v rámci regionu, ale je v případě potřeby připraveno na realizaci tísňových výzev Zdravotnického operačního střediska Zdravotnické záchranné služby SK.

Oficiální předání sanitního vozidla proběhlo na Palackého náměstí, kde v rámci doprovodného programu probíhalo bezplatné vyšetření krevního tlaku a měření hladiny krevního cukru. Předání se zúčastnil i starosta Kutné Hory Mgr. Lukáš Seifert.

Kategorie: