S nadšením bychom vám rádi představili nová vozidla rychlé lékařské pomoci v setkávacím systému (RV).

Jedná se o vozy typu Škoda Kodiaq 4×4 benzin o obsahu 2000 ccm a výkonu 14O kW se 7mi stupňovou automatickou převodovkou DSG v benzinu, které jsou svým designem a barevností sladěné s vozidly rychlé zdravotnické pomoci (RZP). Tvoří tak slušivý páreček při našich zásazích.🙏

Jako první záchranná služba v České republice jsme na vozidla nechali namontovat speciální nízkofrekvenční sirénu Rumbler. Tu vyvinula společnost Federal Signal Corporation pro vozidla záchranné služby, policie a HZS. Je navržen tak, aby jej slyšeli motoristé, kteří by jinak neslyšeli vysokofrekvenční sirény kvůli okolnímu hluku, jako je městský provoz.

Zdravotnická výbava odpovídá standardům a legislativě, ale přesto jsme se rozhodli našim záchranářům pořídit nějaké ty hračky navíc .

U kritických stavů pomůže našim lékařům v diagnostice bezdrátový ultrazvuk VSCAN AIR s dvěma sondami, díky kterým lze provést ultrazvukové vyšetření, zejména u traumatizovaných pacientů již ve voze nebo analyzátor SIEMENS EPOC, který poskytne základní krevní laboratorní výsledky do 30sec. Tyto výsledky umožní ucelenou diagnostiku zejména u interních stavů.

Přejeme našim novým krasavcům a jejich posádkám mnoho ujetých kilometrů k zásahům se šťastným koncem.

Tags: