Dnešní den byl pro výjezdové posádky ZS ASČR Praha západ, kolegy ze ZZS SČK a ostatních složek IZS náročnějsí.

Pár minut po půl deváté ráno vyrážela posádka RV z výjezdové základy Mníšek pod Brdy a RZP Dobříš k náhlé zástavě oběhu u muže ročník 1962. Na místě ještě před příjezdem posádek ZZS zafungoval skvěle záchranný řetězec, kdy svědci prováděli laickou resuscitaci.

Zatímco po příjezdu posádek probíhala rozšířená resuscitace i za podpory přístrojů, na místo mířil vrtulník @zzshmp. Pacienta, u kterého probíhala kontinuální mechanická resuscitace za pomoci přístroje LUCAS, následně přepravili letečtí záchranáři do FN Motol, kde již na pacienta čekal tým lékařů a zdravotníků.

Jen pár hodin po ukončení tohoto výjezdu vyrážely další posádky RV a RZP z výjezdové základny v Mníšku pod Brdy k případu tonoucího se dítěte v domácím zahradním bazénu. 👍Posádka RV byla na místě již za šest minut od převzetí informace k výjezdu, posádka RZP pak o pouhé dvě minuty později. Mezitím co naše posádky pracovaly na zajištění základních životních funkcí, na místo opět mířila posádka LZS. Dívka byla následně přepravena pozemní cestou na dětskou jednotku intenzivní péče Oblastní nemocnice Příbram.

Prosíme rodiče, aby dávali pozor, neboť děti jsou velmi rychlé a může dojít během pár sekund k obrovskému neštěstí. Zároveň děkujeme našim kolegům za jejich práci, neboť provádět resuscitaci v takto horkém počasí, je opravdu náročné.

‼️Závěrem‼️ největším problémem bývá to, že skupina lidí – rodičů, prarodičů a přátel myslí, že někdo z nich dítě hlídá. Pak se stává, že dítě vlastně nemusí hlídat nikdo. Vždy si určete někoho, kdo bude na to nejcennější – naše děti – koukat a hlídat ho ‼️❤️

Kategorie:

Tags: