Koledy znějící centrem Prahy dnes vystřídala střelba, hlasité naříkání a boj o život.

Přesně v takovou apokalypsu se dnes změnil obyčejný den pro záchranáře, policisty, hasiče, lékaře a sestry na urgentních příjmech a operačních sálech.

Bohužel ale změnil životy mnoha rodinám, kterým dnes šílený střelec sebral naprosto nepochopitelně děti, sourozence, přítele, kolegy.

Jen velmi těžko v takto krátké chvíli můžeme popsat emoce, které si dnes z práce odnášíme… Nelze takovou věc pochopit z minuty na minutu, těžko ji možná lze pochopit vůbec. Situace, s níž jsme dnes pracovali, byla pro mnohé nepředstavitelná, neuvěřitelná. Něco, co nás všechny děsilo doposud jen ze zahraničních zpráv, se stalo skutečností.

I ti nejotrlejší a nejzkušenější kolegové dnes domů od odcházeli mlčky. Vzhledem k tomu, že je velmi brzy na to hodnotit důvody a okolnosti, můžeme jen vyslovit dvě přání a poděkování. Děkujeme všem kolegům a kolegyním, kteří odvedli až neuvěřitelně profesionální výkon a i přes danou situaci dokázali nechat emoce venku, “mimo sanitku”… A dále vyslovit upřímnou soustrast rodinám všech obětí. Žádná slova nepomohou zmírnit krutou bolest, ale i tak se připojujeme k té nejhlubší pietě.

Záchranář služba ASČR Praha – západ

Na místo tragické události jsme vyslali 15 RZP posádek, 1 RLP posádku a 3 inspektory provozu. Všem patří obrovské díky.

Kategorie:

Tags: