I v letošním roce od 1. července do 31. srpna provozuje naše organizace záchranářský člun a poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc na sezónní výjezdové základně. 

Záchranářský člun vyjíždí z Barrandovské zátoky – Jacht klub a zajišťuje úsek od hráze přehrady Orlík po Žďákovský most, v případě nutnosti až ke Zvíkovu či Zvíkovskému Podhradí. 

Posádku člunu Riofish 650 s motorem Volvo Penta tvoří „pilot“ člunu a zdravotnický záchranář.  

V časech Od 8:00 do 11:00 a od 17:00 do 21:00 jsme připraveni k výjezdu z výjezdové základny a v časech od 11:00 do 17:00 vyjíždíme na pravidelnou kontrolní plavbu po rekreačních zařízeních na přehradě Orlík.  Časy jsou pouze orientační z důvodu možného ošetřování pacientů, kdy je ale stále splněna zákonná doba dojezdu do 20minut. 

A jak si nás přivoláte? Způsobů je hned několik:

V případě bezprostředního ohrožení života či zdraví je možno si člun přivolat ihned prostřednictvím tísňové linky 155. 

V případech, kdy není pacient v přímém ohrožení života, může kontaktovat operační středisko ZS ACČR Praha-západ na lince 14 333 a 14 444.

Novinkou letošního roku je možnost sledovat pohyb záchranářského člunu on-line!!

Sledujte ho přímo ze svého mobilního zařízení nebo počítače. Stačí kliknout na následující odkaz: https://gps.lokatory.cz a zadat uživatelské jméno „clunzsascr“ a heslo: „Orlik2023“ do příslušných polí. 

Odbornou zdravotnickou pomoc zajišťujeme v úzké spolupráci se ZZS Jihočeského kraje a ZZS Středočeského kraje.

Kategorie:

Tags: