Městská část Praha 13 v pondělí 26. července ve 13:00 otevírá očkovací místo přímo v budově radnice na Slunečním náměstí. Na očkování se zájemci nemusí registrovat předem a přijít mohou ve vyhlášených otevíracích hodinách. V současné době je to jediné očkovací místo v Praze, které je zřízeno přímo v prostorách radnice.

„Očkovací místo jsme na radnici zajistili především proto, aby obyvatelé naší městské části nemuseli nikam složitě cestovat. Ode dneška tedy mohou všichni zájemci jednoduše přijít a bez nutnosti registrace se naočkovat. Jsem rád, že se nám vše podařilo zajistit v rekordně krátké době a samozřejmě s maximálním servisem pro občany,“ řekl starosta David Vodrážka.

Očkovací místo se nachází v přízemí radnice a služby zajišťuje Záchranná služba Asociace samaritánů Praha – západ (ZSASČR).

„Zprovoznění očkovacího místa bylo díky skvělé spolupráci s radnicí velmi rychlé a prostory, které městská část uvolnila, jsou více než dostačující. Zájemci o očkování dvou dávkovou vakcínou Moderna mohou přijít kdykoliv během vyhlášených otevíracích hodin. S sebou stačí přinést občanský průkaz a kartičku zdravotního pojištění. Příchozí zájemci vyplní formulář a po očkování je nezbytné setrvat v čekárně 15 minut,“ uvedl ředitel marketingu a kontroly ZS ASČR Praha – západ Stanislav Částečka.

Otevírací hodiny očkovacího místa:
pondělí a středa: 13:00 – 18:00
úterý, čtvrtek, pátek: 08:00 – 13:00

Zdroj: www.praha13.cz